Militza

Oostakker, in een groene omgeving

Ik droomde ervan een woonvorm
te creëren waarin ik later zelf
ook zou willen genieten
van mijn oude dag

Rita De Moor (stichter)

Historiek

Zelfstandig worden is altijd één van de dromen geweest van Rita De Moor, oprichter van Militza. In 1979 was het zover. Als één van de eerste zelfstandigen in de sector richtte ze een gloednieuwe woonvorm voor senioren op in Vlaanderen: de serviceflats. Daarbij had ze van bij het begin een duidelijke visie: ervoor zorgen dat senioren in alle comfort en met respect kunnen ouder worden, want dat is exact wat ze voor zichzelf wilde op haar oude dag. Met het -nog steeds actuele- motto “zorgeloos ouder worden in stijl, comfort en geborgenheid” in het achterhoofd, realiseerde ze haar droom en laat ze tot op vandaag mensen in de beste omstandigheden genieten van het ouder worden.

De residentie met serviceflats die ze in 1979 uit de grond stampte, kreeg de naam Militza. Roemeens voor Maria en een verwijzing naar het nabijgelegen Maria-bedevaartsoord in Oostakker-Lourdes.

Familiale onderneming

Door de jaren heen groeide de onafhankelijke familiale onderneming gestaag van de oorspronkelijke 9 wooneenheden naar 90 appartementen te Oostakker. Sedert eind 2013 is er ook een tweede vestiging te Brugge met 131 wooneenheden.
Het woonaanbod werd door de jaren heen ook uitgebreid naar herstelverblijf en een aantal woonzorgappartementen in Oostakker.

Intussen is Militza opgenomen in een netwerk van 12 zorgcentra in Vlaanderen en Wallonie. Deze kleine famiale groep biedt gepersonaliseerde zorg aan in onafhankelijke residenties welk elk hun eigen visie en cultuur waarborgen onder leiding van een lokale directie.

Zorgeloos ouder worden!

Onze waarden

‘Zorgeloos ouder worden’ is onze slogan, maar dit straalt tegelijk ook onze visie uit. Wij willen een warme, persoonlijke thuis aanbieden waarin respect, veiligheid en comfort centraal staan.

We willen een aangenaam en stijlvol kadercreëren waarin senioren elke dag opnieuw kunnen genieten van wat hen gelukkig maakt, en waarin we hen bijstaan in alles waarvoor ze ondersteuning wensen. Van een aangepast dieet tot regelmatige verzorging met een pedicure of manicure. Ons streefdoel is om aan onze bewoners een garantie te geven voor ‘Levenslang wonen’, met persoonlijke aandacht voor hun wensen en noden.

In onze missie willen we uitblinken in het verlenen van zorg op maat, waarbij het welzijn van onze residenten even belangrijk is als hun gezondheid. Om hier maximaal aan te voldoen, hechten we het grootste belang aan een uitmuntende service. Of het nu gaat over maaltijdvoorzieningen, onderhoudsfaciliteiten of medische zorgverstrekking.

Eén van de basiswaardes in onze aanpak is respect voor onze residenten. Ouder worden heeft vaak als belangrijkste beperking dat men afhankelijker wordt.

De doordachte aanpak van Militza, gebaseerd op onze jarenlange ervaring, biedt een huiselijke en luxueuze omgeving waarbij maximale zelfredzaamheid centraal staat.

WAAROM WIJ NIET VERKOPEN

Wij zijn in de eerste plaats een erkende ouderenvoorziening, dus geen vastgoedpromotor. Daarom kiezen wij er resoluut voor om geen wooneenheden te koop aan te bieden, maar deze enkel te verhuren.

Onze missie is het verlenen van zorg op maat, waarbij het welzijn van onze residenten even belangrijk is als hun gezondheid.

Onze focus ligt op het aanbieden van een uitmuntende service aan onze residenten, of het nu gaat over maaltijdvoorzieningen, onderhoudsfaciliteiten of medische zorgverstrekking.

ERKENNINGSNUMMER

Onze residentie beschikt over een ministriële erkenning onder de nummer PE1564 (AW) en PE 3264 (WZC) . Dit betekent dat wij volledig voldoen aan de geldende reglementeringen omtrent groepen van assistentiewoningen en woonzorgcentra, zoals deze door de Vlaamse Overheid worden opgelegd.

Voor onze bewoners geeft dit de garantie dat wij voldoen aan alle kwaliteitsvereisten voor de uitbating van de assistentiewoningen, en dit zowel op het vlak van de inrichting van het gebouw zelf als voor de dienstverlening die aangeboden wordt.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
Verstuur
*verplichte velden

Liggingsplan