Militza

Oostakker, in een groene omgeving

Uw welzijn is
even belangrijk
als uw
gezondheid

Voor beide aspecten trachten wij een omkadering te bieden die u de nodige gemoedsrust en comfort brengt.

Of het nu gaat om de service of de medische dienstverlening, of gewoon het aanbieden van een woonomgeving, onze betrachting is om ervoor te zorgen dat er een aangepast pakket samengesteld wordt dat perfect beantwoordt aan uw verwachtingen of noden.

Respect en zelfredzaamheid

Ouder worden brengt soms angsten met zich mee. Wat kan ik verwachten van mijn verdere leven? Hoe zal ik het redden als er mij iets overkomt? Zal er voldoende hulp aanwezig zijn? Maar ook, kan ik mijn onafhankelijkheid behouden?

Respect voor onze residenten dragen wij als basiswaarde hoog in het vaandel. Wanneer u ouder wordt, hoeft dat niet te betekenen dat u uw leven verliest zoals u dat steeds gekend hebt. Wij bieden u een woonomgeving aan die werd ontworpen vanuit onze jarenlange ervaring. Maximale zelfredzaamheid staat steeds voorop.

Maximale zelfredzaamheid vertaalt zich in eigen keuzes waarmaken op uw eigen tempo. U eet wanneer u wilt, u vraagt om hulp wanneer u dat nodig acht. U behoudt uw zelfstandigheid.

Dankzij mijn dagelijkse oefeningen
blijf ik fit en gezond.
Mevr. Maes (Resident)

Zorg op maat

Zorgverlening voor senioren is onze hoofdactiviteit. Wij bieden u de zorg aan waar u behoefte aan hebt. Via onze eigen dienst van thuisverpleging staat onze verpleegkundigen 7 dagen op 7 klaar om u bij te staan. Heeft u last van pijnlijke ledematen? Onze kinesisten helpen u weer op de been.

In onze woonomgeving zijn alle diensten ingebouwd die u, als resident, een aangenaam en comfortabel leven mogelijk maken. U beslist zelf van welke diensten u gebruik maakt. Wij hanteren daarvoor de meest moderne normen in een speciaal afgestemde infrastructuur.

Zorg op maat betekent niet alleen verpleging. Ook uw ontspanning is naar uw wensen aanwezig. Niet alleen een zwembad, maar ook een fitnessruimte en verzorgingsruimte voor manicure en pedicure staan ter uwer beschikking.

Thuisverpleging

Vanuit onze jarenlange ervaring in de zorgsector kunnen wij perfect inschatten welke medische en paramedische omkadering in de ouderenzorg nodig is.

Van het dagelijks aanleveren van medicatie tot palliatieve begeleiding, alles op medisch en paramedisch vlak is mogelijk. U hebt geen zorgen. Wij staan u bij waar nodig.


Klik hieronder voor meer info over:
  • Zorgprofielen

  • Palliatieve zorgen

  • Medische begeleiding en medicatie

De gezondheid van
de residenten is
onze grootste zorg.
Met in-house kinesitherapie
kunnen we snel schakelen.
Laurens (Kinesist)

Kinesitherapie

Beweging houdt u jong. Stroeve spieren blijven soepel en u voelt zich jong in uw huid. Op oudere leeftijd is het niet altijd vanzelfsprekend meer om op die fiets te stappen of een lange wandeling te maken. Onder begeleiding van onze kinesisten verdwijnt de drempel. Zij helpen u met een gepersonaliseerd programma dat u jong en fit houdt.

24u/7d permanentie

Wij voorzien 365 dagen per jaar, 7 dagen op 7 en 24 uur per dag een zorgpermanentie aan in het gebouw.

De zorgpermanentie vullen wij aan met de aanwezigheid van verpleegkundigen of zorgkundigen gedurende een groot deel van de dag.

Zo bent u gerust dat er steeds iemand aanwezig is om u binnen de kortst mogelijke tijd van slechts een paar minuten te helpen.

close
  • Zorgprofielen
  • Palliatieve zorgen
  • Medische begeleiding en medicatie

Zorgprofielen

Op latere leeftijd zorgt de gezondheidstoestand er vaak voor dat medische en/of paramedische ondersteuning nodig is.

Aan de hand van de Katz-schaal (= schaal om de zorgbehoefte te meten aan de hand van een aantal criteria oa. wassen, kleden, continentie, ...) wordt een score toegekend aan de resident. De score kan gaan van 0 (volledig zelfstandig bij alle handelingen of slechts lichte hulp vereist) tot C en C palliatief.

De hoeveelheid hulp die een patiënt kan krijgen wordt bepaald door de graad van zorgafhankelijkheid. Er is een financiële tussenkomst voorzien vanuit het RIZIV via derde betalersregeling (volgens de wettelijke bepalingen).

Naarmate de zorgbehoefte verhoogt kan het team van thuisverpleegkundigen u ondersteunen bij een wekelijkse douche, een dagelijks toilet tot palliatieve begeleiding (zie verder). Ook kunt u terecht bij de thuisverpleegkundigen voor een inspuiting, wondzorg,...

Palliatieve zorgen

Gekomen aan de avond van het leven, is de omgeving om afscheid te nemen vaak bepalend voor de herinneringen.

Vaak worden senioren in de laatste fase van hun leven alsnog gedwongen om naar een rusthuis of ziekenhuis te verhuizen.

Wij streven ernaar om onze residenten ook in deze moeilijke momenten te kunnen helpen, en staan met ons medisch team en palliatieve verpleegkundigen klaar om u en uw familie op te vangen.

De palliatieve begeleiding bestaat enerzijds uit pijnbestrijding en behandeling van andere lichamelijke klachten, maar schenkt daarnaast eveneens de nodige aandacht aan de psychosociale en spirituele aspecten van ziek-zijn en sterven.

Medische begeleiding en medicatie

Uw vertrouwde huisarts kan in onze residentie uw medische begeleiding verderzetten. Indien uw huisarts, omwille van de afstand, u niet kan volgen naar onze residentie, dan bent u vrij een andere arts te kiezen. U bespreekt met uw huisarts wanneer en hoe vaak hij/zij zal langskomen.

Indien uw medicatieschema te complex is, het moeilijk is om de tabletten uit de blisters te duwen, … dan kan u beroep doen op ons om u te helpen met uw medicatie. Uw huisarts geeft de richtlijnen aan de verpleegkundige van dienst door, zodat de zorg en medicatie kan aangepast worden. De medicatie op voorschrift wordt diezelfde dag nog (in dringende gevallen) of ten laatste de dag nadien (in niet-dringende gevallen) aan de resident bezorgd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
Verstuur
*verplichte velden

Liggingsplan